Goe Folk

Wekelijkse dansavonden

GOE FOLK danst elke woensdagavond van 19u30 tot 22u30, behalve tijdens schoolvakanties.

We dansen internationale folklore en onze doelstelling is zoveel mogelijk landen en stijlen in ons programma op te nemen, van Israëlische rondedansen over Italiaanse tarantella's en Engelse contradansen tot Bulgaarse horo's. 

Een dansavond is opgebouwd uit 4 delen:

In deel A worden basispassen en eenvoudige dansen uitgelegd. Iedereen kan meedoen, ook mensen zonder of met weinig danservaring. Je leert volksdans dansenderwijs kennen, waarbij het dansplezier voorop staat. Deel A loopt van 19u30 tot 20u15.

In deel B worden dansen aan een rustig tempo uitgelegd. Er wordt een kennis van verwacht van de basispassen die in deel A worden aangeleerd, maar ook als je die nog niet helemaal onder de knie hebt, ben je zeker welkom om mee te doen. Er worden gemakkelijke en iets moeilijkere dansen uitgelegd en er is voldoende tijd en herhaling voorzien om ze te leren. Deel B begint om 20u15 en eindigt met een korte pauze rond 21u voor we doorgaan met deel C.

In deel C worden dansen uitgelegd aan een vlotter tempo, om een extra uitdaging te creëren. Ook hier worden zowel makkelijke als moeilijke dansen uitgelegd, maar in iets minder tijd. Zelfs al lukt het niet meteen, je mag altijd proberen en de dansen worden ook in de weken erna herhaald. Deel C loopt van 21u15 tot 22u10.

In deel D wordt er stevig doorgedanst zonder uitleg, met zowel eenvoudige als moeilijke dansen. Je kan meedoen met de dansen die je kent, nieuwe dansen proberen na te doen of gewoon luisteren naar de mooie muziek en kijken naar de indrukwekkende dansen. Deel D loopt van 22u10 tot 22u30.

Wie daarna nog niet moe is, kan nog tot middernacht mee napraten, lachen en filosoferen in ons stamcafé De Kafaar.