Goe Folk

Wekelijkse dansavonden

GOE FOLK danst elke woensdagavond van 19u30 tot 22u30, behalve tijdens schoolvakanties.

We dansen internationale folklore en onze doelstelling is zoveel mogelijk landen en stijlen in ons programma op te nemen, van Israëlische rondedansen over Italiaanse tarantella's en Engelse contradansen tot Bulgaarse horo's. 

Een dansavond is opgebouwd uit 2 delen:

In deel 1 (voor de pauze) worden basispassen en dansen aan een rustig tempo uitgelegd. Iedereen kan meedoen, ook mensen zonder of met weinig danservaring. Je leert volksdans dansenderwijs kennen, waarbij het dansplezier voorop staat. We starten om 19u30 met een rustige opwarming, er worden nieuwe dansen aangeleerd en eerder aangeleerde dansen herhaald. Er is tussendoor ook tijd om een gekende dans door te dansen zonder uitleg. Afsluiten voor de pauze doen we met een cooling down rond 21u.

In deel 2 (na de pauze), vanaf 21u15, worden dansen uitgelegd aan een vlotter tempo, om een extra uitdaging te creëren. Ook hier worden zowel makkelijke als moeilijke dansen uitgelegd, maar in iets minder tijd. Zelfs al lukt het niet meteen, je mag altijd proberen en de dansen worden ook in de weken erna herhaald. Tussendoor wordt er stevig doorgedanst zonder uitleg, met zowel eenvoudige als moeilijke dansen. Je kan meedoen met de dansen die je kent, nieuwe dansen proberen na te doen of gewoon luisteren naar de mooie muziek en kijken naar de indrukwekkende dansen. We sluiten om 22u30 af met een slotdans die iedereen kan meedoen.

Wie daarna nog niet moe is, kan nog tot middernacht (of tot wanneer de coronabarometer toestaat) mee napraten, lachen en filosoferen in ons stamcafé De Vrolijke Viking.