Goe Folk

Kalender

Retro-instuif!

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Goe Folk een retro-instuif op woensdagavond 2 november!

De formule is zoals steeds hetzelfde: onze dansleiding stelt een programma samen met dansen die om de één of andere reden in de vergeethoek en/of onder het stof geraakt zijn, dansen uit de oude of de zéér oude doos dus. Er wordt geen les gegeven, enkel stevig doorgedanst.

Je kunt de dansleiding helpen bij het opstellen van het programma door je verzoekjes ten laatste op 25 oktober door te sturen naar dansleiding@goefolk.be.

Stel je geheugen op de proef en kom samen met ons herinneringen ophalen. Dit jaar moet je je niet op voorhand inschrijven, kom dus af en geniet samen met ons van leuke retro dansen!

Waar: Turnzaal van het Sint-Paulusinstituut, Patijntjestraat 45, 9000 Gent (parkeergelegenheid op de speelplaats)

Wanneer: woensdag 02/11/2021 van 20u tot 22u30

Gratis inkom.

Opgelet: er is geen bar in de zaal, dus breng best je eigen drinken mee. 

woe nov 2022 02

Nieuw dansjaar!

Hoeraaaa, op woensdag 7 september start het nieuwe dansjaar! Iedereen terug welkom!

Ben je nieuw bij Goe Folk? Iedereen welkom, maar stuur graag een berichtje naar info@goefolk.be als je wilt meedansen zodat we weten hoeveel volk te verwachten! 

Afspraak aan de turnzaal van Patijntjestraat 45, 19:30u. De avond begint rustigaan met de uitleg van eenvoudige dansen en basispassen, waarna het dansniveau langzaam opbouwt tot 22:30u. Je mag meedoen zo lang je wilt!

woe sep 2022 07

Zomerinstuif!

Ook dit jaar organiseert Goe Folk de Gentse zomerinstuiven: dansen in de open lucht onder de Stadshal! We nodigen iedereen uit om samen met ons te komen dansen. Ook niet-dansers zijn welkom om te kijken, te luisteren en de sfeer op te snuiven. Het ideale moment om kennis te maken met onze werking!

Telkens van 19u30 tot 22u00
De toegang is gratis.
Locatie: onder de Stadshal, Emile Braunplein, Gent

Een woensdag zonder zomerinstuif? Niet getreurd! De hele zomer lang kan je bijna elke week ergens in het Gentse gaan dansen.

 • woe 6/7: Sneyssens - Evergem (voorafgegaan door een kinderinstuif!)
 • vrij 15/7 tot zon 24/7: dansgelegenheid genoeg op de Gentse Feesten!
 • woe 17/8: Goe Folk - Gent
 • ma 22/8: Danseridoe - Deinze
 • woe 31/8: Goe Folk – Gent
woe aug 2022 31

Zomerinstuif!

Ook dit jaar organiseert Goe Folk de Gentse zomerinstuiven: dansen in de open lucht onder de Stadshal! We nodigen iedereen uit om samen met ons te komen dansen. Ook niet-dansers zijn welkom om te kijken, te luisteren en de sfeer op te snuiven. Het ideale moment om kennis te maken met onze werking!

Telkens van 19u30 tot 22u00
De toegang is gratis.
Locatie: onder de Stadshal, Emile Braunplein, Gent

Een woensdag zonder zomerinstuif? Niet getreurd! De hele zomer lang kan je bijna elke week ergens in het Gentse gaan dansen.

 • woe 6/7: Sneyssens - Evergem (voorafgegaan door een kinderinstuif!)
 • vrij 15/7 tot zon 24/7: dansgelegenheid genoeg op de Gentse Feesten!
 • woe 17/8: Goe Folk - Gent
 • ma 22/8: Danseridoe - Deinze
 • woe 31/8: Goe Folk – Gent
woe aug 2022 17

Woensdag voor hemelvaart

Woensdag 25 mei zijn er veel mensen afwezig vanwege het verlengd weekend. Omdat er ook niet veel lesgevers zijn die avond, is er geen les, maar gaan we in plaats daarvan doordansen! Mini-instuif (Goe Folkers-only) van 20u tot 22u! 

Instappers opgelet: deel A gaat dus niet door, je wordt pas om 20u verwacht!

woe mei 2022 25

Paasvakantie

Op woendsag 6 april nemen we een weekje verlof en dansen we niet vanwege de paasvakantie!

Op woensdag 13 april (de tweede week van de paasvakantie) verruilen we het dansen eens voor zingen op de jaarlijkse zangavond geleid door H1! Goe Folkers kunnen alle info hierover zien als ze inloggen. Let op: andere zaal dan normaal!

woe apr 2022 06

Instapmoment!

Ben je nieuw bij Goe Folk? Op woensdagavond 12 januari is er een instapmoment! Stuur een berichtje naar info@goefolk.be als je wilt meedansen! 

Afspraak aan de turnzaal van Patijntjestraat 45, 19:30. De avond begint met "deel A" waarin basispassen en eenvoudige dansen worden uitgelegd. Daarna volgen deel B, C en D zoals hier beschreven; je mag meedoen zo lang je wilt!

Uiteraard houden volgen we wel nog enkele corona maatregelen. We dansen terug binnen (het is koud buiten!) maar voorlopig nog even zonder fysiek contact (geen handen in de kring en geen paardansen) en liefst met masker (je mag het afzetten als het niet lukt om ermee te dansen). Hieronder vind je de lijst met de maatregelen die we nemen om het veilig te houden:

 • Het dragen van een mondmasker is verplicht bij binnen en buiten gaan, en aangeraden tijdens het dansen. 
 • Er is een CO2-meter aanwezig. De richtnorm voor luchtkwaliteit is 900 ppm. Als de CO2-concentratie in de lucht tot tussen 900 en 1200 ppm geraakt, nemen we de nodige maatregelen (buiten pauzeren)
 • We zetten in op maximale verluchting van de ruimte
 • Er is handgel aangezig
 • We houden voorlopig nog geen handen vast. 
 • Inschrijven moet nog steeds vanwege contacttracing: begin je nieuw bij Goe Folk? Stuur dan een berichtje naar info@goefolk.be om je in te schrijven!
 • De omkleedruimte wordt enkel gebruikt voor het ophangen van natte jassen
 • Schoenen aandoen gebeurt in de turnzaal
 • (Na)praten gebeurt buiten
woe jan 2022 12

Retro-instuif

Op woensdag 3 november organiseren we een retro-instuif! Meer info over inschrijvingen volgt nog.

woe nov 2021 03


Archief »