Goe Folk

Kalender

Geen dansles

Op woensdag 29 mei 2019 (de avond voor het hemelvaartweekend) zal er niet gedanst worden. We verwachten jullie weer op woensdag 5 juni!

woe mei 2019 29

Cursus Israëlische dans met Angela Reutlinger

Angela Reutlinger, docent internationaal en Israëlisch, woont in Amsterdam en houdt zich sinds 1972 bezig met volksdansen. Sinds 1985 geeft Angela full-time les verdeeld over gemiddeld 10 groepen en workshops in binnen-en buitenland. 24 jaar lang heeft Angela een demonstratiegroep geleid, die optrad met dansen uit Ierland, Mexico en Argentinië. 

Angela leerde haar Israëlische repertoire van vele goede choreografen/dansleiders zoals Dani Dassa, Moshiko, Shmulik Gov-Ari, Eddy en Yoram Sasson, Jonathan Gabay, Shlomo Maman, Moshe Telem, Meir Shem-Tov, Yankele Levi, Mishael en Dudu Barzilay, Gadi Biton, Gert-Jan van Ammerkate, Vincent Parodi, Bonny Piha en vele anderen. 

Zelf was Angela verschillende malen in Israël. In haar cursussen probeert ze een zo groot mogelijke verscheidenheid aan dansen aan te leren uit verschillende periodes en diverse stijlen, waarbij haar liefde voor Debka’s en Jemenitisch duidelijk naar voren komt. 

Angela probeert dansers naast nieuwe dansen ook waardering voor oudere dansen bij te brengen. Goede muziek is voor haar heel belangrijk. Niet moeilijk is ook leuk! 

Wanneer? Zaterdag 15 december 2018 van 14:00u tot 18:00u
Waar? Danshuis De Ingang: Galvestone site 3e verdiep, Hurstweg 8, 9000 Gent. 
Vanwege de mooie dansvloer zijn er in de zaal geen straatschoenen toegestaan! 
Hoeveel?  €20 voor niet-leden en €15 voor Goe Folkers

Inschrijven vóór 1 december 2018 via secretariaat@goefolk.be en betaling van €20 voor niet-leden en €15 voor Goe Folkers op BE38 9796 2155 3672. Vermeld je naam, adres, mailadres, telefoonnummer (zodat we kunnen bellen bij last-minute wijzigingen) en dansgroep indien van toepassing. Wees snel, het aantal deelnemers is beperkt!

Met het openbaar vervoer
De Ingang is vanuit beide stations goed te bereiken. Gent-Dampoort: bus 6 tot halte Muidebrug. Gent-Sint-Pieters: bus 55/57/58 tot halte Spoorwegbrug, of tram 4 tot halte Muidebrug. Vanaf halte Muidebrug steek je de brug over, volg je de Terneuzenlaan langs het water en bereik je via de spoorwegbrug de Hurstweg.

Met de auto
Toegang parking via Buitensingel en Hurstweg, aan de spoorwegovergang op de Wiedauwkaai. Let op met GPS: die vindt de Hurstweg niet altijd. Probeer de coördinaten "51°04'29.1"N 3°43'17.6"E

zat dec 2018 15

Instuif!

Na de cursus Israëlische dans met Angela Reutlinger is het zaterdag 15 december tijd voor de jaarlijkse Goe Folk-instuif! We dansen een internationaal programma. Wil je zeker zijn dat je favoriete dans aan bod komt, stuur dan je verzoekjes door naar dansleiding@goefolk.be! Dat kan tot en met 1 december.

Wanneer? Zaterdag 15 december van 20 tot 24 uur.
Inkom? €4, en gratis voor deelnemers aan de cursus Israëlische dans met Angela Reutlinger
Waar? Danshuis De Ingang: Galvestone site 3e verdiep, Hurstweg 8, 9000 Gent. Vanwege de mooie dansvloer zijn er in de zaal geen straatschoenen toegestaan!

Met het openbaar vervoer
De Ingang is vanuit beide stations goed te bereiken. Gent-Dampoort: bus 6 tot halte Muidebrug. Gent-Sint-Pieters: bus 55/57/58 tot halte Spoorwegbrug, of tram 4 tot halte Muidebrug. Vanaf halte Muidebrug steek je de brug over, volg je de Terneuzenlaan langs het water en bereik je via de spoorwegbrug de Hurstweg.

Met de auto
Toegang parking via Buitensingel en Hurstweg, aan de spoorwegovergang op de Wiedauwkaai. Let op met GPS: die vindt de Hurstweg niet altijd. Probeer de coördinaten "51°04'29.1"N 3°43'17.6"E

zat dec 2018 15

Gastles Bulgaars met Nikolaj Cvetkov

Op woensdag 21 november 2018 organiseert Goe Folk een gastles Bulgaars met prof. Nikolaj Cvetkov ter gelegenheid van ons 15-jarig bestaan in 2019. Omdat we graag met iedereen vieren en ook andere dansers de kans willen geven om een avondje Bulgaars te dansen, zijn ook externen welkom op deze speciale Goe Folk avond!

Nikolaj Cvetkov brengt dansen uit verschillende Bulgaarse regio's. Stefan Yordanov zorgt voor de muzikale begeleiding op accordeon. De dansen zijn vooral voor dansers die al een paar jaar dansen, maar ook beginners zijn welkom! 

De gastles vervangt een gewone dansavond van Goe Folk en gaat door op woensdag 21 november van 19u30 tot 22u00 in de turnzaal van het Sint-Paulus Instituut, Patijntjestraat 45, 9000 Gent.

Voor Goe Folkers is deze gastles gratis, voor externen is de toegangsprijs €10, ter plekke te betalen (cash of met de bancontactapp). Er is geen bar in de zaal, dus breng gerust zelf een flesje water mee. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar info@goefolk.be of spreek iemand van het bestuur aan op woensdagavond.

woe nov 2018 21

Retro-instuif

Op woensdagavond 31 oktober 2018 (met Halloween!) organiseert Goe Folk terug een retro-instuif !

De formule is eenvoudig: onze dansleiding stelt een programma samen met dansen die om de één of andere reden in de vergeethoek en/of onder het stof geraakt zijn, dansen uit de oude of de zéér oude doos dus.

Je kunt de dansleiding helpen bij het opstellen van het programma door je lijstje van maximaal 20 verzoekjes ten laatste op 20 oktober door te sturen naar dansleiding@goefolk.be.

Er wordt geen les gegeven, er wordt enkel stevig doorgedanst.

Stel je geheugen op de proef en kom samen met ons herinneringen ophalen. Iedereen welkom!

Waar: Turnzaal van het Sint-Paulusinstituut, Patijntjestraat 45, 9000 Gent (parkeergelegenheid op de speelplaats)

Wanneer: woensdag 31 oktober 2018 van 20u tot 22u30

Gratis inkom.

Opgelet: er is geen bar in de zaal, dus breng best je eigen drinken mee. 

woe okt 2018 31

Instappers

Na de opendeurdag van vorige week beginnen woensdagavond om 19u30 de instappers met nieuwe dansen en uitleg van basispassen. Iedereen is welkom, ook zonder danservaring. Breng een riem mee, die zal nog van pas kunnen komen! Tot woensdag!

woe okt 2018 10

Opendeurdag

Lijkt dansen je leuk maar weet je niet waar te beginnen? Zoek je naar een gezellige hobby? Ben je geïnteresseerd in folklore? Vraag je je af wat volksdans nu eigenlijk is? Of dans je al een eeuwigheid en wil je je collega's, vrienden en familie eens laten zien wat je toch altijd doet op woensdagavond? Kom langs op onze opendeurdag, woensdag 3 oktober! Iedereen is meer dan welkom.

Wat? Opendeurdag van Goe Folk
Wanneer? Woensdag 3 oktober 2018
Hoe laat? 20.00u
Voor wie? Iedereen die eens een danspasje wil wagen
Waar? Turnzaal van het Sint-Paulusinstituut, Patijntjestraat 45, 9000 Gent

Gratis toegang!

woe okt 2018 03

Instappers afgelast!

Vanavond kan de instappersles helaas niet doorgaan. Iedereen is welkom vanaf 20:15 voor deel B!

woe sep 2018 19


Archief »