Goe Folk

INTERNATIONALE FOLKLOREDANS GOE FOLK | Gent

Goe Folk Goe Folk Goe Folk Goe Folk Goe Folk Goe Folk

GOE FOLK is een Gentse groep volksdansliefhebbers die zich wekelijks uitleeft op aanstekelijke internationale dansritmes.

Voel ook jij de kriebels en wil je van werelddans je favoriete hobby maken? Dans je graag en hou je van gezelligheid ? Kom je uit de regio Gent of van ver daarbuiten en lijkt volksdansen je leuk? Lees dan zeker verder en kom eens kennis met ons maken!

Meer info over de wekelijkse dansavond

 

Wanneer?

Iedere woensdagavond, behalve tijdens de schoolvakanties, van 19u30 tot 22u30

Waar?

Turnzaal van het St.-Paulusinstituut, Patijntjestraat 45, 9000 Gent
Het noorden kwijt?

Thé Dansant - zaterdag 17 februari

💃🏿🕺🏾Op zaterdag 17 februari houden we een nieuwe Thé Dansant. De dagen zijn nog kort, dus lijkt het ons leuk om nog eens overdag te dansen. Jullie zijn welkom van 14u tot 18u voor een gevarieerd dansprogramma waarmee we uitkijken naar de komende lentekriebels, maar waarin misschien ook nog wat valentijnskriebels te vinden zijn. De dansleiding voorziet een workshop, en er is ook ruimte voor verzoekjes. Er zal natuurlijk thee te verkrijgen zijn, maar ook koffie, taart en wat frisse dranken. Tot dan? 🎶 🌷 

Schrijf je in via deze link voor 12 februari.

🚩 Waar? Ontmoetingsruimte Open Huis Otterken, Ottergemsesteenweg 252, 9000 Gent (zie info over bereikbaarheid onderaan dit bericht)

🗓️ Wanneer? Zaterdag 17 februari, van 14u tot 18u

🚪 Inkom: Vrije bijdrage (cash of payconiq ter plaatse)

🚩 Hoe geraken we daar? 

Met het openbaar vervoer:
- bus: bus 9a/b en 20 tot halte ‘Gent Zomerstraat, op 5 minuten wandelen.
- trein: bovenstaande bussen kan je nemen vanaf station Gent-Sint-Pieters.

Met de fiets: er is een kleine fietsenstalling voor de deur.

Met de auto: Je kan parkeren in de straten rondom de zaal. De zaal ligt in een zone betalend parkeren (groene zone).

zat feb 2024 17

Danscursus Bulgaars dansplezier

Cursus Bulgaars dansplezier door Esther Willems met muzikale begeleiding door Radboud Koop en Kathy van Prooijen.

🇧🇬 Op deze dansdag staat het het plezier van dansen centraal waarbij de Bulgaarse volksdans een extra dimensie kan toevoegen in de vreugde van het samenwerken met je buren. Voor elke danser is er een geschikte plek in de horo waar hij of zij het meeste plezier kan beleven binnen zijn of haar fysieke mogelijkheden. Of je nu vooraan staat en de verantwoordelijkheid neemt om de dansers vakkundig over de dansvloer te leiden, achteraan staat en als staart gaat zwieren, zwaaien, inkrullen en uitdraaien of wanneer je middenin staat en probeert de vorm van de horo te behouden, voor iedereen is juist die samenwerking de grootste vreugde.

De dansen zijn niet gekunsteld, maar sluiten aan bij traditionele dansvormen, geheel in de lijn van Nikolaj Tsvetkov en Georgi Garov, met af en toe een uitstapje naar het materiaal van Iliana Bozhanova.

🕺🏼 Esther Willems heeft naast haar diploma van de kaderopleiding Internationale volksdans in Nederland ook haar diploma behaald in Bulgarije als dansdocente en choreografe voor Bulgaarse volksdans. Ze studeerde in 2021 af aan de Southwest University “Neofit Rilski” in Blagoevgrad bij Nikolaj Tsvetkov en Georgi Garov.

🎶 De dansdag wordt begeleid met livemuziek. Radboud Koop speelt allerlei soorten slagwerk en Kathy van Prooijen speelt accordeon. Samen zingen ze alle liedteksten. 

🚩De cursus gaat door op zaterdag 3 februari van 14:00 tot 18:00 in Drongen, Gent in de balletzaal van De Campagne, Gijzelstraat 12. Alle info over bereikbaarheid vind je onderaan deze pagina.
 
📄Schrijf je in door dit formulier in te vullen vóór 24 januari! Schrijf vervolgens €25 over op BE38 9796 2155 3672 onder vermelding van "NAAM + Bulgaars2024". Schrijf €7 extra over voor een persoonlijke downloadlink voor educatieve filmpjes van de dansen die we leren. Muziek kan je de dag zelf aankopen bij Esther. Je ontvangt een bevestigingsmail nadat we de betaling ontvangen hebben. Lukt er iets niet? Stuur een berichtje naar info@goefolk.be! Muziek kan je de dag zelf aankopen bij Esther. 
 
Waar?
Alles gaat door in de balletzaal van De Campagne (met houten vloer):
 
Landgoed De Campagne
Gijzelstraat 12
9031 Drongen
 

Met het openbaar vervoer 

- bus: bus 50 tot halte ‘Drongen Luchterenhof’, op 11 minuten wandelen.
- trein: vanaf station Gent-Dampoort bus 34 naar Gent-Sint-Pieters, vanaf station Gent-Sint-Pieters neem je bus 50 tot halte 'Drongen Luchterenhof.
 

Met de fiets

Plaatselijk verkeer kan de Gijzelstraat inrijden vanaf de Beekstraat (kleine zijstraat). Rijd over de brug bij nummer 12, er is een fietsenstalling op het terrein.

Met de auto

Rijd de Gijzelstraat in vanaf de Gavergrachtstraat, er staan bordjes naar 'Domein De Campagne' Er is een grote gratis parking op de hoek van de Gijzelstraat en de Noordgijzelstraat. Te voet volg je de Gijzelstraat verder, ga bij nummer 12 over de brug naar het landgoed.

zat feb 2024 03

Cursus internationale dans door Sibylle Helmer

💃🏽 Al jarenlang krijgt Sibylle Helmer iedereen aan het dansen, van beginners tot oude rotten in het volksdansvak. Haar elegante stijl spreekt veel dansers aan - wist je dat ze De Valse Zeeman gemaakt heeft? Met haar enthousiasme maakt ze van elke dansles een feestje! 


🎶 In haar cursus internationale dans neemt Sibylle ons mee op reis de wereld rond - met tussenstops in Bretagne en Albanië. Twijfel niet om je in te schrijven, de cursus is toegankelijk voor iedereen, maar hier en daar zit er misschien een uitdaging tussen!

🚩De cursus gaat door op zaterdag 2 december om 14:00 in Gent,  in de danszaal van Danspunt aan Dok-Noord. Alle info over bereikbaarheid vind je onderaan deze pagina.
 
📄 Schrijf je in door dit formulier in te vullen! Schrijf vervolgens €25 over op BE38 9796 2155 3672 onder vermelding van "NAAM + Internationaal2023". Je ontvangt een bevestigingsmail nadat we de betaling ontvangen hebben. Schrijf €7 extra over voor een persoonlijke downloadlink voor educatieve filmpjes van de dansen die we leren. Muziek wordt op de dag zelf verkocht door Sibylle. Lukt er iets niet? Stuur een berichtje naar info@goefolk.be!
 
🎶 Kan je er geen genoeg van krijgen? De instuif 's avonds van 20 u tot middernacht is gratis voor deelnemers aan de cursus!
 

🚩Waar dansen we precies?

Alles gaat door in de mooie zaal van Danspunt vzw (met houten vloer en spiegels!):
 
Danspunt VZW
Dok Noord
Sint-Salvatorstraat 18a
9000 Gent
 

Met de auto

Rij via Dampoort of via de R4 en de Kennedylaan. Het makkelijkst kan je parkeren in de ondergrondse parking van Dok-Noord (€7 voor de hele dag). Als je een auto hebt die de LEZ-zone niet binnen mag, pak je de zuidelijke ingang van deze parking, adres Dok-Noord 4!

Pas op! De zaal is wat moeilijk te vinden! Neem vanuit parking Dok Noord de uitgang Carelsplein. Wandel voorbij hal 16, richting Expeditie. Ga rechts en wandel langs Expedite en DOK Noord 4F. Daarna neem je het kleine straatje links (met de overkapte fietsenstalling, richting hal 26). Wandel tot op het einde. Daar is de Danspuntzaal. Ingang net om het hoekje rechts!

Een plannetje vind je hier (rechts klikken en "opslaan als..." kiezen als het niet direct lukt)

Met het openbaar vervoer

Dok-Noord is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.
- bus: bus 5 of bus 8 tot halte ‘Heilig Kerst’, op 5 minuten wandelen.
- tram: tram 4 halte ‘Tolpoort’, op 5 minuten wandelen
- trein: vanaf station Gent-Dampoort is het een kwartier wandelen; of neem de bus tot aan ‘Sint-Jacobs’ en stap over op bus 5 of 8 (afstappen aan halte ‘Heilig Kerst’). Vanaf station Gent-Sint-Pieters neem je tram 4 richting Muide tot halte ‘Tolpoort’, op 5 minuten wandelen.

Met de fiets

Parkeren voor de deur! :)

zat dec 2023 02