Goe Folk

INTERNATIONALE FOLKLOREDANS GOE FOLK | Gent

Goe Folk Goe Folk Goe Folk Goe Folk Goe Folk Goe Folk
Etentje

Etentje

16/4/2016

Zangavond

Zangavond

6/4/2016

Instuif

Instuif

12/12/2015

Opendeurdag

Opendeurdag

30/9/2015

GOE FOLK is een Gentse groep volksdansliefhebbers die zich wekelijks uitleeft op aanstekelijke internationale dansritmes.

Voel ook jij de kriebels en wil je van werelddans je favoriete hobby maken? Dans je graag en hou je van gezelligheid ? Kom je uit de regio Gent of van ver daarbuiten en lijkt volksdansen je leuk? Lees dan zeker verder en kom eens kennis met ons maken!

Meer info over de wekelijkse dansavond

 

Wanneer?

Iedere woensdagavond, behalve tijdens de schoolvakanties, van 19u30 tot 22u30 (in september vanaf 20u15)

Waar?

Turnzaal van het St.-Paulusinstituut, Patijntjestraat 45, 9000 Gent
Het noorden kwijt?

Ledenvergadering

Omdat ook jij je inbreng hebt in de werking van Goe Folk en we dus graag jouw mening kennen, houden we ook dit jaar een algemene ledenvergadering.
Die zal doorgaan op woensdag 1 maart 2017. (Deze avond is er geen dans wegens krokusvakantie!) 

Wanneer? van 20u tot 22u 
Waar? in het zaaltje boven in de  A Capella, Godshuizenlaan 33, 9000 Gent

We zijn benieuwd naar jouw mening! 

Wat vind je van onze wekelijkse dansavonden? Wat kan beter? Heb je suggesties voor onze volgende cursus en instuif? Zijn er extra activiteiten die je graag gerealiseerd zou zien? Heb je voorstellen om de werking van Goe Folk te verbeteren? 

Kom het ons vertellen op 1 maart! We gaan er geen stijve vergadering van maken, maar een avond met ruimte voor gesprek en interactie. We hopen dat jij erbij zal zijn! 

woe maa 2017 01

Gastles Bulgaars door Dilyana Kurdova

Woensdagavond 1 februari geeft Dilyana Kurdova een gastles bij Goe Folk. Deze vurige Bugaarse jongedame kijkt er al naar uit om ons de fijne kneepjes te leren van de dansen uit haar thuisland. Zowel in als buiten haar lessen is Dilyana een enthousiaste stuiterbal die ervan geniet mensen plezier te zien maken. Haar lessen zijn toegankelijk, barsten van de details en achtergrondverhalen over Bulgaarse folklore en zorgen altijd voor veel dansplezier.

Dilyana Kurdova is al bezig met Bulgaarse volksdans sinds 1999, toen ze deel uitmaakte van een dansgroep van het staatsensemble Filip Koutev. Ze komt uit Varna, Bulgarije (Dobroedzja) waar ze haar eigen dansgroep leidt: "Nestinari", de "Vuurdansers".

Ze studeerde Bulgaarse folklore choreografie onder pof. Petar Angelov, de artistiek directeur en choreograaf van Ensemble Varna. Dilyana is gastdocent Bulgaarse volksdans geweest in verschillende dansgroepen in Bulgarije en ver daarbuiten, en is jury geweest bij verschillende Bulgaarse folklorecompetities. Momenteel werkt ze voor de Plovdiv Folk Seminar, elke zomer aan de Academie voor Muziek, Dans en Beeldende Kunsten in Plovdiv.

Dilyana is een enthousiaste onderzoeker van authentieke dansen en een gepassioneerd verzamelaar van klederdrachten, borduurwerk en alles wat te maken heeft met de wortels van de folklore. Dit jaar is ze daarom begonnen aan een doctoraat in de etnochoreologie aan de Universiteit van Blagoevgrad, onder leiding van de vermaarde Georgi Garov. Ook in haar lessen is er veel aandacht voor stijl en achtergrond. Haar repertoire is een combinatie van eigen gemaakte dansen gebaseerd op authentiek materiaal en dansen van verschillende docenten en collega's.

Wanneer? Woensdagavond 1 februari, de gastles vervangt een gewone dansavond
Hoe laat? 19:30-21:00 (eerste, gemakkelijker deel) en 21:15-22:30 (tweede, meer uitdagend deel)
Zoals altijd mag iedereen de hele avond ..

woe feb 2017 01

Eerste dansles 2017

Gelukkig nieuwjaar! Goe Folk wenst jullie allemaal een prachtig 2017 vol geluk, liefde, vrolijkheid en natuurlijk veel dansplezier. Hopelijk hebben jullie genoten van de feestdagen en staan jullie al in de startblokken voor de eerste dansles van 2017 op woensdag 11 januari, inclusief een kleine nieuwjaarsreceptie!

woe jan 2017 11