Goe Folk

Kalender

Retro-instuif

Op woensdag 3 november organiseren we een retro-instuif! Meer info over inschrijvingen volgt nog.

woe nov 2021 03

Instapmoment!

Ben je nieuw bij Goe Folk? Op woensdagavond 6 oktober is er een instapmoment! Stuur een berichtje naar info@goefolk.be als je wilt meedansen.

<< Woensdag 13 oktoberorganiseren we een extra instapmoment! Ook gemist? Niet getreurd! Het volgende instapmoment gaat door in januari 2022. >>>

Afspraak aan de turnzaal van Patijntjestraat 45, 19:30. De avond begint met "deel A" waarin basispassen en eenvoudige dansen worden uitgelegd. Daarna volgen deel B, C en D zoals hier beschreven; je mag meedoen zo lang je wilt!

Uiteraard houden volgen we wel nog enkele coronamaatregelen: we dansen terug binnen, maar voorlopig nog even zonder fysiek contact (geen handen in de kring en geen paardansen). Hieronder vind je de lijst met de maatregelen die we nemen om het veilig te houden:

 • Er is een CO2-meter aanwezig. De richtnorm voor luchtkwaliteit is 900 ppm. Als de CO2-concentratie in de lucht tot tussen 900 en 1200 ppm geraakt, nemen we de nodige maatregelen (buiten pauzeren)
 • We zetten in op maximale verluchting van de ruimte
 • Er is handgel aangezig
 • We houden voorlopig nog geen handen vast. 
 • Inschrijven moet nog steeds vanwege contacttracing: begin je nieuw bij Goe Folk? Stuur dan een berichtje naar info@goefolk.be om je in te schrijven!
 • De omkleedruimte wordt enkel gebruikt voor het ophangen van natte jassen
 • Schoenen aandoen gebeurt in de turnzaal
 • (Na)praten gebeurt buiten
 • Mondmasker mag, maar moet niet
woe okt 2021 06

Nieuw dansjaar

Het nieuwe dansjaar begint op 1 september! In september dansen we enkel deel B, C en D. Goe Folkers kunnen alle details hierover lezen als ze inloggen.

Ben je een Goe Folker op zoek naar de inschrijflink voor de wekelijkse dansavonden? Log in en je vindt de link onder "Leden > Info" in het ledenhoekje! 

Ben je nieuw bij Goe Folk? Op woensdagavond 6 en 13 oktober zijn er  instapmomenten! Stuur je een berichtje naar info@goefolk.be als je wilt meedansen? Afspraak aan de turnzaal van Patijntjestraat 45, 19:30. 

woe sep 2021 01

Nieuw dansjaar

Op woensdag 2 september begint dansjaar 2020-2021. Hoera!

Natuurlijk treffen we maatregelen om de dansavonden veilig te laten verlopen in het kader van covid-19. Alle details van de maatregelen vind je in het geüpdatete preventieplan (versie 2.0) dat je gelezen moet hebben voordat je kan komen dansen. Klik hier om het te downloadenBelangrijke wijzigingen ten opzichte van de vorige versie zijn in het geel aangeduid. We werken dit seizoen met inschrijvingen voor elke dansavond. Instructies (specifieke maatregelen en inschrijvingen) worden telkens naar elke Goe Folker gemaild.

Wil je voor het eerst bij Goe Folk komen dansen? Vanwege de coronamaatregelen kunnen we dit jaar helaas geen opendeurdag organiseren, maar je bent - na inschrijving - alsnog van harte welkom op één van onze instapmomenten in september, de eerste week van oktober, of na de schoolvakanties. Stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze website voor meer info en om je in te schrijven!

woe sep 2020 02

Zomerinstuiven!

Op woensdag 29 juli, 12 augustus en 26 augustus organiseert Goe Folk terug zomerinstuiven! Dit jaar geen openbaar evenement in het centrum van Gent, maar private dansavonden op de speelplaats. Let op! De laatste twee gaan door van 19:30 tot 21:30 omdat het vroeger donker wordt!

Uiteraard treffen we maatregelen om de dansavonden veilig te laten verlopen in het kader van covid-19. We willen je daarom nadrukkelijk vragen om ons preventieplan te lezen vooraleer je komt dansen. Klik hier om het te downloaden.

 Alvast een paar aandachtspuntjes:

 • Houd het veilig, houd afstand! Minstens 1,5 meter, zowel tijdens het dansen als ervoor en erna. Is het niet om jezelf veilig te houden, dan wel om de andere dansers te beschermen.
 • Probeer eigen handgel (of waterflesje en zeep) mee te brengen; Goe Folk voorziet ontsmettingsmiddel, maar hoe minder opstoppingen bij de handgel-tafel, hoe beter.
 • Val je in een risicogroep, bijvoorbeeld door je leeftijd of een ziekte? Vraag je arts of het verstandig is om te komen dansen. Je bent zeker welkom bij Goe Folk, maar wel op eigen verantwoordelijkheid. Houd er rekening mee dat er mensen van verschillende leeftijdsgroepen samen dansen.
 • Kom niet dansen als iemand in je gezin ziek is geweest de afgelopen 7 dagen.
 • Kom enkel naar de zomerinstuif als je bent ingeschreven en natuurlijk van plan bent te dansen!
 • Wees op tijd (zodat de veiligheidsverantwoordelijke niet de hele avond aan de poort moet staan).
 • Breng een stoeltje/kussentje/dekentje mee om je persoonlijke pauzeplaats te markeren (aan de kapel of onder het afdak), op veilige afstand van collega-dansers. Hier mag je je neervlijen als je een dansje wilt overslaan. Op de grond zitten of tegen de muur hangen is niet toegestaan!
 • Er is geen bar, breng voldoende water mee!
 • We dansen geen contactdansen: veilige afstand in de kring, geen handen, en zeker geen koppeldansen.
 • Als er teveel dansers in de kring staan om minstens 1.5 meter afstand te houden, maken we een binnenkring binnen de krijtlijnen.
 • Laat je niet afschrikken door de regels, we zien jullie graag dansen, tot gauw!

Klik hier voor het inschrijvingsformulier.

woe jul 2020 29

Heropstart repetities voor Goe Folkers

Al sinds half maart hebben we niet kunnen dansen met Goe Folk. Gelukkig kunnen we onze repetities vanaf 24 juni langzaam terug heropstarten! De komende dansavonden bij Goe Folk kunnen helaas geen dansavonden zijn zoals ze voor de lockdown plaatsvonden. In het belang van ieders gezondheid en veiligheid zijn er strikte regels waar Goe Folk en alle leden zich aan moeten houden. 

Download het preventieplan (versie 1.3) door hier te klikken.

Instructies voor elke dansavond (specifieke maatregelen en inschrijvingen) worden naar elke Goe Folker gemaild. Voorlopig mogen we helaas geen niet-leden, toeschouwers of nieuwe dansers toelaten.

woe jun 2020 24

Geen dansen door coronavirus!

Zoals je wellicht in de media ook al gehoord hebt, zijn alle culturele en sportactiviteiten geschorst tot 3 april. De wekelijkse danslessen bij Goe Folk zullen dus ook niet doorgaan tot aan de paasvakantie.

Op 15 april organiseren we de jaarlijkse zangavond, maar of deze effectief zal doorgaan hangt af van de verdere berichtgeving van de overheid die wij ook zullen volgen. Je hoort hier zeker nog meer over!

De eerstvolgende dansles op woensdagavond zal zijn op 22 april. Ook hier volgen we de verdere berichtgeving van de overheid en bestaat de mogelijkheid dat er ook na de paasvakantie nog danslessen zullen wegvallen.

zat maa 2020 14

COVID-19

We kregen een aantal vragen en opmerkingen in verband met COVID-19 (het nieuwe coronavirus). De dansleiding en het bestuur van GF zijn van mening dat iedereen - de leden zelf en het bestuur - hierin een gedeelde verantwoordelijkheid draagt.

Voorlopig gaan de lessen gewoon door, maar we willen jullie wel vragen de door de overheid aangeraden adviezen toe te passen:

 1. Was je handen regelmatig en grondig (40 à 60 sec.) met water en zeep. Het gebruik van speciale wasgels is niet nodig, gewone zeep volstaat.
 2. Moet je hoesten? Doe dat in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog.
 3. Gebruik papieren zakdoekjes bij niezen of snuiten en gooi ze weg in een afsluitbare vuilnisbak.
 4. Vermijd om handen te geven. Begroet elkaar met een zwaai of met de elleboog.
 5. Blijf zeker thuis als je ziek bent of als je tot een risicogroep behoort. Contacteer je huisarts.
 6. Vermijd nauw contact met zieke personen.
 7. Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan met je handen.

Het bestuur en de dansleiding van Goe Folk adviseren daarom om zoveel mogelijk zonder handen vast te dansen en regelmatig de handen te wassen. Het is dan aan de danser zelf om wel of niet te komen en om wel of geen of zo weinig mogelijk handen vast te houden. Dansen is een sociale gebeurtenis die kan bijdragen aan het algemeen welbevinden en hierdoor een hogere weerstand kan bieden. Laten we realistisch en positief blijven! 

woe maa 2020 11


Archief »