Goe Folk

Kalender

Cursus Dansen uit Anatolië met Turgay Onatli

zat jun 2024 01

Dansen uit Anatolië met Turgay Onatli bij Goe Folk

🕺🏼 Sinds de leeftijd van 8 jaar begon Turgay Onatli met volksdans in Istanbul en algauw bepaalden Turkse dans en muziek zijn leven. Ondertussen werkt hij al een hele tijd in Nederland als dansdocent, choreograaf én als muzikant.

🇹🇷  Op zaterdag 1 juni neemt Turgay ons mee naar Anatolië, een gebied dat een groot deel van Turkije omvat en doordrenkt is van een rijke geschiedenis en culturele verscheidenheid.

Turgay brengt ons een dynamische cursus waarbij hij ons onderdompelt in de diversiteit van Turkse dansstijlen die Anatolië rijk is. Naast dansdocent is Turgay ook muzikant waardoor hij sommige dansen ook live kan begeleiden op traditionele instrumenten.

🧳 Of je nu een ervaren danser bent of net begint, deze cursus heeft voor iedereen wat wils. Van krachtige ritmes tot elegante bewegingen, bereid je voor op een culturele reis door het hart van Anatolië.

🚩 De cursus gaat door op zaterdag 1 juni van 14:00 tot 18:00 in de zaal van Danspunt aan Dok Noord.

📄 Inschrijven kan door dit formulier in te vullen vóór woensdag 22 mei en nadien €25 over te schrijven op BE38 9796 2155 3672 onder vermelding van "NAAM + Turks2024". Ontvang je ook graag een persoonlijke downloadlink voor educatieve filmpjes van de dansen die we leren? Schrijf dan €7 extra over. Je ontvangt een bevestigingsmail nadat we je betaling ontvangen hebben. Muziek kan je op de dag zelf aankopen bij Turgay.

Heb je nog vragen? Stuur een berichtje naar info@goefolk.be!

🎶 Kan je er geen genoeg van krijgen? De instuif 's avonds van 20:00 tot 23:30 is gratis voor deelnemers aan de cursus!

🚩Waar dansen we precies?

Alles gaat door in de mooie zaal van Danspunt vzw (met houten vloer en spiegels!):

Danspunt VZW

Dok Noord

Sint-Salvatorstraat 18a

9000 Gent

Met de auto

Rij via Dampoort of via de R4 en de Kennedylaan. Het makkelijkst kan je parkeren in de ondergrondse parking van Dok-Noord (€7 voor de hele dag). Als je een auto hebt die de LEZ-zone niet binnen mag, neem je de zuidelijke ingang van deze parking, adres Dok-Noord 4!

Pas op! De zaal is wat moeilijk te vinden! Neem vanuit parking Dok Noord de uitgang Carelsplein. Wandel voorbij hal 16, richting Expeditie. Ga rechts en wandel langs Expedite en DOK Noord 4F. Daarna neem je het kleine straatje links (met de overkapte fietsenstalling, richting hal 26). Wandel tot op het einde. Daar is de Danspuntzaal. Ingang net om het hoekje rechts!

Een plannetje vind je hier (rechts klikken en "opslaan als..." kiezen als het niet direct lukt)

Met het openbaar vervoer

Dok-Noord is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.
- bus: bus 6 tot halte ‘Heilig Kerst’, op 3 minuten wandelen. bus 55 tot halte ‘Tolpoort’, op 5 minuten wandelen.
- tram: tram T4 halte ‘Tolpoort’, op 5 minuten wandelen
- trein: vanaf station Gent-Dampoort is het een kwartier wandelen; of neem de bus 10, 11 of 12 tot aan ‘Sint-Jorisbrug’ en stap over op bus 6 (afstappen aan halte ‘Heilig Kerst’). Vanaf station Gent-Sint-Pieters neem je tram T4 richting Muide of bus 55 tot halte ‘Tolpoort’, op 5 minuten wandelen.

Met de fiets

Parkeren voor de deur! :)


« Terug naar overzicht