Goe Folk

Kalender

Danscursus Bulgaars dansplezier

zat feb 2024 03

Cursus Bulgaars dansplezier door Esther Willems met muzikale begeleiding door Radboud Koop en Kathy van Prooijen.

🇧🇬 Op deze dansdag staat het het plezier van dansen centraal waarbij de Bulgaarse volksdans een extra dimensie kan toevoegen in de vreugde van het samenwerken met je buren. Voor elke danser is er een geschikte plek in de horo waar hij of zij het meeste plezier kan beleven binnen zijn of haar fysieke mogelijkheden. Of je nu vooraan staat en de verantwoordelijkheid neemt om de dansers vakkundig over de dansvloer te leiden, achteraan staat en als staart gaat zwieren, zwaaien, inkrullen en uitdraaien of wanneer je middenin staat en probeert de vorm van de horo te behouden, voor iedereen is juist die samenwerking de grootste vreugde.

De dansen zijn niet gekunsteld, maar sluiten aan bij traditionele dansvormen, geheel in de lijn van Nikolaj Tsvetkov en Georgi Garov, met af en toe een uitstapje naar het materiaal van Iliana Bozhanova.

🕺🏼 Esther Willems heeft naast haar diploma van de kaderopleiding Internationale volksdans in Nederland ook haar diploma behaald in Bulgarije als dansdocente en choreografe voor Bulgaarse volksdans. Ze studeerde in 2021 af aan de Southwest University “Neofit Rilski” in Blagoevgrad bij Nikolaj Tsvetkov en Georgi Garov.

🎶 De dansdag wordt begeleid met livemuziek. Radboud Koop speelt allerlei soorten slagwerk en Kathy van Prooijen speelt accordeon. Samen zingen ze alle liedteksten. 

🚩De cursus gaat door op zaterdag 3 februari van 14:00 tot 18:00 in Drongen, Gent in de balletzaal van De Campagne, Gijzelstraat 12. Alle info over bereikbaarheid vind je onderaan deze pagina.
 
📄Schrijf je in door dit formulier in te vullen vóór 24 januari! Schrijf vervolgens €25 over op BE38 9796 2155 3672 onder vermelding van "NAAM + Bulgaars2024". Schrijf €7 extra over voor een persoonlijke downloadlink voor educatieve filmpjes van de dansen die we leren. Muziek kan je de dag zelf aankopen bij Esther. Je ontvangt een bevestigingsmail nadat we de betaling ontvangen hebben. Lukt er iets niet? Stuur een berichtje naar info@goefolk.be! Muziek kan je de dag zelf aankopen bij Esther. 
 
Waar?
Alles gaat door in de balletzaal van De Campagne (met houten vloer):
 
Landgoed De Campagne
Gijzelstraat 12
9031 Drongen
 

Met het openbaar vervoer 

- bus: bus 50 tot halte ‘Drongen Luchterenhof’, op 11 minuten wandelen.
- trein: vanaf station Gent-Dampoort bus 34 naar Gent-Sint-Pieters, vanaf station Gent-Sint-Pieters neem je bus 50 tot halte 'Drongen Luchterenhof.
 

Met de fiets

Plaatselijk verkeer kan de Gijzelstraat inrijden vanaf de Beekstraat (kleine zijstraat). Rijd over de brug bij nummer 12, er is een fietsenstalling op het terrein.

Met de auto

Rijd de Gijzelstraat in vanaf de Gavergrachtstraat, er staan bordjes naar 'Domein De Campagne' Er is een grote gratis parking op de hoek van de Gijzelstraat en de Noordgijzelstraat. Te voet volg je de Gijzelstraat verder, ga bij nummer 12 over de brug naar het landgoed.


« Terug naar overzicht