Goe Folk

Kalender

Cursus Roemeense Rapsodie dansstijlen met Daniel Sandu

zat apr 2023 22

Welkom op de Goe Folk dansdag van 22 april 2023! Het programma ziet er als volgt uit:

13:00 - 17:00   Cursus Roemeense Rapsodie met Daniel Sandu (www.goefolk.be/cursus)
17:15 - 18:15   Kinderdans met Daniel Sandu (www.goefolk.be/kinderdans)
20:00 - 00:00   Instuif! 

Alles gaat door in de zaal van Danspunt in Dok Noord te Gent; alle info over bereikbaarheid vind je onderaan deze pagina.
 

Cursus Roemeense Rapsodie-dansstijlen met Daniel Sandu

Daniel Sandu is als kind beginnen dansen in Roemenië en sindsdien eigenlijk nooit meer gestopt. In zijn carrière als professionele danser, eerst bij Rapsodia Romana in Boekarest en later bij het Internationaal Danstheater in Amsterdam, heeft hij een enorme waaier aan dansstijlen geleerd. Na zijn studies aan de dansacademie met een specialisatie in tapdans heeft hij over de hele wereld lesgegeven. En nu komt hij naar Gent!

In zijn cursus Roemeense Rapsodie-dansstijlen komt Daniel ons de liefde voor de 3 R'en bijbrengen: ritme, Roemeens en Roma. Iedereen is welkom, we dansen voor elk wat wils. Van traditionele folklore, via Daniels eigen choreografieën op Roemeense muziek, tot de vrijheid van de Roma-stijl: alles draait om dansplezier! De moeilijkheidsgraad van de dansen wordt aangepast aan de groep, zodat elke danser wordt uitgedaagd. Doe je mee?

📄 Schrijf je in door het formulier in te vullen! Vergeet niet om vervolgens €25 over te schrijven op BE38 9796 2155 3672 onder vermelding van "NAAM + cursus2023" om je inschrijving compleet te maken. Schrijf €7 extra over voor een persoonlijke downloadlink voor educatieve filmpjes van de dansen die we leren. Muziek wordt op de dag zelf verkocht door Daniel!
 

Kinderdans met Daniel Sandu

Niemand blijft lang stilzitten bij Daniel Sandu: na de grote mensen zijn de kinderen aan de beurt! In het uurtje kinderdans krijgen de danskriebels en spontaniteit van de jeugd vrij spel. Daniel heeft jarenlange ervaring met danslessen op scholen en krijgt elk kind aan het dansen. Bereid je voor op gigantisch veel aanstekelijk dansplezier!
 
Alle kinderen van ongeveer 6 tot 12 jaar zijn welkom, danservaring is niet vereist.
 
📄 Schrijf je kinderen in door het formulier in te vullen! Vergeet niet om vervolgens €3 per kind over te schrijven op BE38 9796 2155 3672 onder vermelding van "NAAM VOLWASSENE+ kinderdans2023" om je inschrijving compleet te maken.
 

🎶 Instuif

 's Avonds nodigt Goe Folk iedereen uit voor haar jaarlijkse instuif! We dansen een internationaal programma. Is er een dans die we absoluut niet mogen missen? Mail je verzoekjes naar dansleiding@goefolk.be vóór 10 april. Wie even uitrust van het dansen, kan een stukje zelfgebakken taart eten.
 
Inschrijven is niet nodig. Inkom is €6, en gratis voor deelnemers aan de cursus met Daniel Sandu. Kom je mee voor de gezelligheid? Niet-dansers betalen uiteraard ook niet!
 

🚩 Waar? 

Alles gaat door in de mooie zaal van Danspunt vzw (met houten vloer en spiegels!):
 
Dok Noord
Sint-Salvatorstraat 18a
9000 Gent
 

Met het openbaar vervoer

Dok-Noord is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.
 
- bus: bus 5 of bus 8 tot halte ‘Heilig Kerst’, op 5 minuten wandelen.
- tram: tram 4 halte ‘Tolpoort’, op 5 minuten wandelen
- trein: vanaf station Gent-Dampoort is het een kwartier wandelen; of neem de bus tot aan ‘Sint-Jacobs’ en stap over op bus 5 of 8 (afstappen aan halte ‘Heilig Kerst’). Vanaf station Gent-Sint-Pieters neem je tram 4 richting Muide tot halte ‘Tolpoort’, op 5 minuten wandelen.
 

Met de auto

Rij via Dampoort of via de R4 en de Kennedylaan. Het makkelijkst kan je (betalend) parkeren in de ondergrondse parking van Dok-Noord, voor €6 voor de hele dag en avond. Let op! Als je een auto hebt die de LEZ-zone niet binnen mag, pak je de zuidelijke ingang van de parking in Dok-Noord 4.

Goedkoper parkeren is mogelijk in de Koopvaardijlaan, van daar kan je over de voetgangersbrug wandelen tot Dok-Noord. Let wel op dat je niet in de werken verzeild raakt! Alternatief kan je de auto in of rond de Wiedauwkaai parkeren en iets verder stappen. 


« Terug naar overzicht